Bokus lanserar en ljudbokstjänst – kolla in Bokus Play

Bokus lanserar en ljudbokstjänst – kolla in Bokus Play

Det blir allt vanligare att vi lyssnar på ljudböcker och i takt med detta ökar också streamingalternativen. Nu hakar även Bokus på trenden genom att släppa sin egen ljudbokstjänst – Bokus Play, som de menar är både smartare och mer prisvärd än någon annan. Men kan de mäta sig med konkurrenterna som redan etablerat sig på marknaden? Och vad skiljer egentligen dem åt?

Hur fungerar Bokus Play?

Bokus Play har två olika varianter att välja mellan. I bas-abonnemanget kan du lyssna på en bok i månaden och betala 89 kronor för detta – något som passar den som gärna läser i lugn och ro och därmed bara hinner en bok i månaden. Du som vill läsa mer än så kan uppgradera till premium-abonnemanget, där du lyssnar obegränsat för 169 kronor i månaden. Båda alternativen har en kostnadsfri provperiod på 30 dagar och det finns heller ingen bindningstid. Du kan när som helst växla fram och tillbaka mellan de olika abonnemangen – och dessutom provlyssna 30 minuter på alla böcker innan du läser hela.

Och det är just flexibiliteten och enkelheten som Bokus menar gör deras tjänst så pass unik.
– Våra flexibla abonnemang är unika på marknaden. Bas-abonnemanget är ett prisvärt alternativ för alla som vill lyssna på en bok i månaden. Det är lätt att växla till Premium för obegränsad lyssning när man vill eller pausa abonnemanget under en period, säger Peter Brühl, försäljningschef Bokus, i ett pressmeddelande.

Enkelt och smidigt, precis som vi alla vill ha våra liv – speciellt på sommaren.

Personligen tycker jag också det känns både nytänkande och generöst att erbjuda ett billigare alternativ till dem som inte behöver obegränsad lyssning. Bra också för dig som inte vet om ljudböcker är din grej och vill börja i mindre skala för att sedan eventuellt öka om du fastnar för det.

Precis som Storytel, Bookbeat och liknande streamingtjänster för ljudböcker går Bokus Play att använda både i telefon och surfplatta, vilket så klart är en fördel för dig som gärna njuter av ljudböcker på resande fot. Appen finns dessutom tillgänglig för både Iphone och Android.

Finns det då några skillnader mellan Bokus Play och Bookbeat och Storytel?

Som med allt annat varierar så klart utbudet alltid mellan olika leverantörer, om än det idag i princip är möjligt att få tag på ALLT – både var som helst och när som helst. Bokus Play, som är Akademibokhandelns egen satsning, erbjuder inte bara ljudböcker utan också flertal boktips, rekommendationer och annat intressant för alla bokälskare.

Om vi tittar på Bookbeat, erbjuder de en något kortare provperiod, endast två veckor, men där har du samtidigt möjligheten att koppla samman hela familjen och streama böcker på flera enheter samtidigt. De har även bara ett abonnemang – där du lyssnar obegränsat – och på samma sätt fungerar ljudboksjätten Storytel, som även de har två veckors provperiod. BookBeat kostar 149 kronor i månaden medans Storytel kostar 169kr i månaden.

Så egentligen är det främst prislappen som urskiljer Bokus Play från den stora massan. Oavsett vilken streamingtjänst du väljer kommer du ha otaliga titlar att välja och vraka mellan, det viktigaste är att du kör på det alternativet som passar dig bäst. Kanske är det någon spelare som är snyggare eller enklare att navigera i, enligt dig?

Vad tycker jag då?

Ja, själv har jag inte hunnit testa Bokus Play ännu, men jag tänker absolut ge tjänsten ett försök – kanske under semestern när alla soliga dagar behöver fyllas med spännande mordhistorier, roliga romaner och en gnutta visdom.

Lycka till med ditt ljudboksval!