Storytel – ljudböckernas stora gigant

Här hittar du din nästa bok

Storytel – ljudböckernas stora gigant

Att läsa är idag så mycket mer än att bläddra i en bok. Tack vare introduktionen av ljudböckerna kan vi nu njuta av spännande thrillers, roliga äventyr och intressanta faktaböcker – utan att behöva vända på en enda sida. Och även om utvecklingen ständigt går framåt, är det faktiskt en aktör på marknaden som var allra först – nämligen Storytel.

Redan år 2005 drogs deras ljudbokssatsning igång och det märks tydligt att de varit med länge i gamet. Storytel är Sveriges största leverantör av ljudböcker och har avtal med i princip alla svenska förlag, vilket gör att de är otroligt snabba på att erbjuda sina kunder nya böcker så fort de släppts till försäljning.

Men för dig som inte provat, hur fungerar Storytel?

Storytel är en tjänst som erbjuder ljudböcker via streaming och för att lyssna laddar du ner deras app till telefonen eller surfplattan. När du skapar ett konto får du lyssna fritt i 14 dagar för att se om tjänsten är något för dig. Du kan ladda ner appen till flera enheter, men du kan bara lyssna på en enhet samtidigt, då Storytel menar att deras tjänst är utvecklad för ditt eget bruk snarare än hela familjen. De har tiotusentals titlar på flera språk och det finns alternativ för alla. Du som vill kan givetvis också välja att läsa boken direkt på skärmen, istället för att lyssna – valet är upp till dig!

Vad kostar det då?

För att ta del av Storytels stora utbud betalar du 169 kronor i månaden och får då tillgång till alla titlar i biblioteket och kan lyssna på hur många böcker du vill, hur många gånger du vill, utan begränsningar. Du kan dessutom ladda ner böckerna till offlineläget och fortsätta lyssna om du plötsligt skulle vara utan mobiltäckning eller internet.

Vad utmärker Storytel från andra ljudboksleverantörer?

Jag nämnde tidigare att det märks att Storytel funnits längre än andra. Det beror delvis på det enormt stora utbudet och hur snabbt det går för en ny bok att bli tillgänglig i appen för lyssning. Men Storytel har också en egen satsning som heter Storyside. Alla skrivna böcker blir inte automatiskt ljudböcker och för att kunna fortsätta stoltsera med sitt stora utbud jobbar Storytel stenhårt för att även få in dessa böcker som ljudfiler och därmed ständigt kunna bredda sortimentet.

Det märks också att de har lärt sig vad som går hem hos lyssnarna. Appen är otroligt enkel att använda, du kan spara dina favoriter och snabbt hitta till rätt ställe i böckerna. Storytel är en oerhört populär app och lär fortsätta sin framgångssaga i takt med att uppdateringen av sortimentet håller samma höga tempo som idag.

Vad tycker jag då?

Jag gillar Storytel. Den är seriös, men fortfarande spännande och rolig och det är lätt att hitta nya titlar som kan vara intressanta efter jag lyssnat klart på min nuvarande bok. Det är alltid skönt att använda en tjänst som funnits länge, eftersom det alltid är väldigt tydligt vad du får för pengarna. Du får tjänsten till ett bra pris och det är dessutom otroligt värdefullt att slippa vänta länge på att en ny bok ska bli tillgänglig.

Om du är sugen på att börja med ljudböcker, eller inte har hittat en streamingtjänst som passar dig, är det dags att prova Storytel. Trevlig lyssning!