Nextory – ljudböcker med service i fokus

Nextory – ljudböcker med service i fokus

Vi lever i en värld där vi blir allt mer vana vid att vi kan bestämma själv. Vi kan utforma vår egen arbetsdag, våra egna liv och framför allt – våra egna abonnemang. Varför betala för något vi inte behöver och varför inte välja och vraka fritt bland det du faktiskt vill ha? Detta är en vision som ljudboksföretaget Nextory har valt att ha i fokus och serverar därmed sina ljudböcker med en stor skopa service till sina kunder.

Nextory lanserades år 2013 och var då faktiskt först med att erbjuda en ljudboksapp med obegränsad lyssning – något som konkurrenterna på marknaden givetvis senare följde efter – men Nextory valde att fortsätta sätta kunden först. De har satsat mycket på personlig kundservice om det uppstår problem och menar att det ska vara enkelt att både komma igång och få hjälp vid behov, något som med all säkerhet har lett till deras många nöjda kunder.

Fördelar med Nextory

  • Välsorterat utbud med olika kategorier
  • Snygg app, enkelt att komma igång
  • Lyssna fritt i 14 dagar
  • Från 139 kronor/månaden för minsta abonnemanget
  • Ingen bindningstid
  • Bra valmöjligheter kring abonnemangen
  • Bästa valet för dig som föredrar e-böcker
  • Möjligt att lyssna på flera enheter samtidigt via Familj-abonnemang från 199 kronor/månaden

Nextory – Prova 14 dagar gratis

Hur fungerar Nextory?

Precis som alla andra ljudboksappar har Nextory en egen app som du laddar ner till din telefon eller surfplatta. De har ett utbud innehållande tiotusentals titlar och du väljer själv om du vill lyssna på böckerna eller läsa dem som vanligt. De har fokuserat mycket på e-böcker och det finns bra alternativ för dig som vill att det ska vara enkelt att växla mellan att läsa och lyssna på boken.

När du skapar ett konto får du lyssna gratis i 14 dagar och om du sedan vill fortsätta med ditt medlemskap får du möjlighet att välja mellan olika alternativ. Den lägsta – och billigaste – nivån heter Silver och kostar 139 kronor i månaden. Där får du lyssna obegränsat, men du får inte tillgång till de absolut senaste böckerna. Passar dig som lyssnar på lite allt möjligt men som inte anser att nyheter är det viktigaste. Nästa nivå är Guld och där betalar du 169 kronor i månaden, vilket ger dig tillgång även till de nyaste böckerna. Du kan bara lyssna på en enhet åt gången med båda dessa alternativ så du som vill dela ditt konto med andra och lyssna på flera enheter samtidigt kan välja medlemskapet Familj. Där finns det 3 alternativ, Familj 2 för 199 kr/mån, Familj 3 för 239 kr/mån och Familj 4 för 279 kr/mån.

Vilka fördelar finns med Nextory, jämfört med andra leverantörer?

Nextory är relativt nya på marknaden, något som i det här fallet faktiskt kan vara till deras fördel. De känns nytänkande och prioriterar kundupplevelsen framför allt annat, vilket är värdefullt som läsare. Du kan till exempel pausa ditt abonnemang och byta mellan de olika nivåerna utan problem, samt välja nattläge för att vila ögonen när du ska läsa din e-bok sent på kvällen. Om du inte har tillgång till internet finns offlineläget som sparar ner dina böcker och gör dem tillgängliga överallt. Om du har barn kan de ha en egen flik i appen, så du inte riskerar att de råkar läsa något de inte borde.

Här kan du läsa om alla ljudboksleverantörer

Vad tycker jag om Nextory?

Jag har ännu inte testat appen ordentligt, utan bara provat lyssna lite under provperioden, så kan egentligen inte uttala mig till fullo, men det lilla jag testat känns nytt, fräscht och intressant. Jag skulle säga att den riktar sig främst till dig som gärna läser böckerna, hellre än lyssnar, då det märks att Nextory valt att att satsa på bra läsningsalternativ till bra pris. Men givetvis fungerar den för alla lyssnare av olika intressen. Prova något nytt, prova Nextory!