Läsordning: Babylon Berlin

Rätt ordning på böckerna i serien Babylon Berlin av Volker Kutscher. Böckerna är förlaga till Tom Tykwers hyllade tv-serie Babylon Berlin.

  • Babylon Berlin (Del 1)
  • Den stumma döden (Del 2)
  • Goldstein (Del 3)

Babylon Berlin

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Kokain, illegala nattklubbar, politiska gatustrider. Berlin 1929 är en stad i rus. Den unge kommissarien Gereon Rath har nyligen degraderats till sedlighetssnut, men när en vanställd kropp bärgas ur Landwehrkanalen blandar han sig oombedd i mordkommissionens utredningar och hamnar mitt i ett dödligt skuggspel med okända aktörer. Med sin kriminalserie Babylon Berlin har den tyske författaren och historikern Volker Kutscher skapat en övertygande tidsmålning av perioden 1929 till 1938, från Weimarrepublikens sista skälvande år till den gamla världens undergång.

Den stumma döden

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Mars 1930. När en skådespelerska avlider i en märklig olyckshändelse i en filmstudio i Berlin får Gereon Rath uppdraget att utreda händelsen som verkar vara ett trist rutinuppdrag. Snart lär den unge kriminalkommissarien känna filmvärldens dunkla skuggsidor och en bransch som är stadd i snabb förvandling. Ljudfilmen är just i färd med att erövra biodukarna och det är många som har hamnat på efterkälken: producenter, biografägare och stumfilmstjärnor.

Goldstein

Inte utkommen och det saknas info om boken.