Läsordning: Dödens märken

Rätt ordning på böckerna i serien Dödens märken av Veronica Roth.

  • Dödens märken (Del 1)
  • Ödets timme (Del 2)

Dödens märken

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat

I en galax styrd av flödet, har varje människa en gåva.

Cyra är syster till Ryzek Noavek, den brutale tyrann som regerar över Shotet-folket. Cyras flödesgåva gör att hon med en enkel beröring kan få andra människor att känna ofattbar smärta, något som hennes bror utnyttjar för att plåga sina fiender. Men Cyra är mycket mer än bara ett vapen i sin brors händer: Hon är motståndskraftig, snabbtänkt, och hon vet vad Ryzek fruktar mer än något annat.
Akos är från den fredsälskande nationen Thuvhe och har en gränslös lojalitet till sin familj. Han skyddas själv av en mycket speciell gåva, men den hjälper honom inte den dag då han och hans bror tillfångatas av Ryzeks hantlangare.
Nu kastas Akos in i Cyras värld. Till en början tycks klyftan mellan dem oöverstiglig, men snart inser de motvilligt att de är tvungna att samarbeta för att överleva. Dessutom har de en gemensam fiende Dödens märken är Veronica Roths nya svindlande berättelse om vänskap och kärlek i en galax full av överraskande gåvor.

Ödets timme

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat

Cyra och Akos måste fullfölja sina öden. En gång fördes de samman, nu måste de skiljas åt. Akos är förälskad i Cyra och kommer att dö i tjänst hos hennes familj.
När Cyras pappa, den själlöse tyrannen Lazmet Noavek, gör anspråk på Shotets tron tycks slutet närmare än någonsin för Akos. Och när Lazmet startar ett barbariskt krig är både Cyra och Akos beredda att göra vad som helst för att stoppa honom.
Cyra kan tvingas mörda den man som sägs vara – men kanske inte är – hennes pappa. Akos kan tvingas ta sitt eget liv. Båda kommer att upptäcka att ödet styr dem i en oväntad riktning.

Letabok.se