Läsordning: Leksands-sviten

Rätt ordning på böckerna i serien Leksands-sviten av Hanna Blixt.

  • Glasveranda med sjöutsikt (Del 1)
  • Galleriet vid vattnet (Del 2)

Glasveranda med sjöutsikt

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Nora flyr hals över huvud från sin lägenhet i Stockholm när det visar sig att hennes kontrollerande pojkvän Jonas har varit otrogen. För att få distans till allt tar hon tåget till idylliska Leksand och vännen Vega som erbjuder tröst. Nora får hyra en liten timmerstuga med glasveranda och sjöutsikt, och hon lovar sig själv att aldrig falla för en man igen.

Samtidigt slår den avdankade författaren Claes klorna i den gamle mannen Torsten, som har ett sviktande minne men en fantastisk förmåga att berätta. Något som Claes försöker utnyttja.
Hanna Blixt har skrivit en varm, romantisk och gripande berättelse om två livsöden som flätas samman då det börjar lacka mot jul.

Galleriet vid vattnet

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

I Tällberg har Nora och Viktor bestämt sig för att öppna ett galleri med återvunna saker. Nora är fast besluten att slå upp dörrarna till midsommar. Men tiden är knapp och det visar sig att inget går lika smidigt som hon hoppats på. När Nora ropar in en tavla på auktion och hittar ett kärleksbrev väcks hennes nyfikenhet. Vem är dalkullan på tavlan? Vem är brevet skrivet till? Och vem är avsändaren?

Samtidigt följer vi Nils på 1960-talet, en ung man som tillsammans med sin dysfunktionella familj flyttat till Insjön. Nils är romantiskt lagd och blir förälskad i en kulla i folkdräkt som han ser på ett vykort. Han inser att det är hon eller ingen han vill dela livet med.