Läsordning: Sofie Sarenbrants bokserie Emma Sköld

Sofie Sarenbrants serie om kriminalinspektören Emma Sköld i rätt ordning på svenska. 11 böcker. Uppdaterad: 9/7/2023.

Sofie Sarenbrant Böcker ordning

Boktitel Del
Vila i frid Del 1
Andra andningen Del 2
Visning pågår Del 3
Avdelning 73 Del 4
Tiggaren Del 5
Syndabocken Del 6
Skamvrån Del 7
Mytomanen Del 8
Skyddsängeln Del 9
Själsfränden Del 10
Parasiten Del 11

Vila i frid

Böckerna om Emma Sköld i rätt ordning

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen. Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall.

Andra andningen

Böckerna om Emma Sköld i rätt ordning

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Stockholm Marathon har hittills klarat sig från dödsfall, men när startskottet går för det 35:e maratonloppet genom tiderna ställs allt på ända. Det är den första juni men det är kallare än på julafton. Precis utanför Stadion faller en man ihop och förs till ett sjukvårdstält, men hans liv går inte att rädda. Kriminalpolisen Emma Sköld är ledig den här dagen och finns på plats för att heja på sin syster Josefin som springer. När Emma är vid Rålambshovsparken har en livlös kvinna precis upptäckts vid vattnet och Emma rycker in. Det är ingen tvekan om att kvinnan bragts om livet.
Andra andningen är den andra boken om Emma Sköld

Visning pågår

Böckerna om Emma Sköld i rätt ordning

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Morgonen efter familjen Göranssons husvisning i Bromma hittar sexåriga dottern Astrid sin pappa brutalt mördad i gästrummet. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Har någon dröjt sig kvar efter visningen? Det enda som talar för det är att Astrid påstår att en främling har klappat henne på kinden under natten.Kriminalinspektör Emma Sköld utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, och hemligheter som avslöjas stärker teorin. Men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren?
Visning pågår är den tredje fristående deckaren om kriminalinspektör Emma Sköld.

Avdelning 73

Böckerna om Emma Sköld i rätt ordning

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa?Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.

Tiggaren

Böckerna om Emma Sköld i rätt ordning

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Minnesstunden är känslosam. En ung kvinna är död, under ofattbara omständigheter. Men i bakgrunden befinner sig en person som intensivt betraktar de sörjande, mån om att själv inte bli sedd.
Samtidigt faller Stockholms tiggare offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare. Polisen famlar i mörkret, och den enda personen som kan stoppa morden måste göra allt för att stanna i det fördolda.
Tiggaren är den femte delen om kriminalinspektör Emma Sköld.

Syndabocken

Böckerna om Emma Sköld i rätt ordning

Här köper du boken

Bokus Adlibris

En inbrottsvåg drar genom Bromma och tjuvarnas metoder blir allt värre. När ett mord på en tonårspojke skakar idyllen kopplas Emma Sköld in på fallet. Allt pekar på ett villainbrott som har gått snett? Misstankarna riktas mot familjens städerska som hittade offret. På forumet Brommavännerna sprids hatiska fördomar om henne och utländska gästarbetare. Men när fler personer hittas döda tar Emma saken i egna händer, och försätter därmed sig själv och andra i livsfara.
Syndabocken är den fristående sjätte delen i den omtyckta serien om kriminalinspektör Emma Sköld.

Mytomanen

Här köper du boken

Bokus Adlibris

Efter en orienteringsdag i skolan hittas en pojke död i Ålstensskogen. Kroppen är illa tilltygad och värdesakerna försvunna. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgäng som har knivrånat jämnåriga i Bromma.

Kriminalinspektör Emma Sköld måste lösa fallet innan mördaren slår till igen, men hon har en känsla av att det är något som inte stämmer. Och vad är det hennes kolleger döljer? Ibland är sanningen för svår att uttala.

Skyddsängeln

Körsbärsträden står i full blom, men kriminalinspektör Emma Sköld kan inte glädjas över den annalkande påsken. Sju månader har gått sedan en nära kollega försvann spårlöst före en rättegång. Hon är fast besluten om att hitta honom, död eller levande.

Skyddsängeln är den nionde boken i den populära deckarserien om Emma Sköld. I Skyddsängeln sonderar ämnen som ensamhet, missbruk och konsekvenserna av psykiatrireformen för 25 år sedan. Är personen som övervakar dig den du borde frukta allra mest, eller är det i själva verket din räddande ängel?

Själsfränden

själsfränden sofie sarenbrant omslag

”Själsfränden” är den tionde fristående delen i deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld av Sofie Sarenbrant. Boken utspelar sig i Stockholm under hösten, där Emma blir vittne till en kvinna på fel sida av räcket på Västerbron, redo att hoppa med sitt spädbarn i famnen. Berättelsen tar upp aktuella och känsliga ämnen som självmord och filicid, och ifrågasätter värdet av ett människoliv. Boken är utgiven av Bookmark Förlag 2023.

Parasiten

”Parasiten” är den elfte boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Berättelsen inleds med ett mordfall där en bränd kropp hittas på Drottningholm, med en dödslista som inkluderar Emmas namn. Utredningen korsar spår med ett tjugo år gammalt mysterium där en mor med spädbarn hamnade i häktet. Boken väver samman teman av hämnd, komplicerade syskonrelationer och en familjetragedi som leder till katastrofala konsekvenser. Emma och hennes team måste lösa dessa intrikata mysterier för att förhindra ytterligare tragedier.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *