I den här ordningen läser du Harry Potter

Böckerna om den unga pojken Harry Potter blev snabbt en av världens mest kända bokserier. Den första boken gavs ut 1997 av författaren J.K Rowling. Totalt har det släppts 8st böcker i serien. Det finns fem kompletterade böcker för den som verkligen vill läsa allt som rör Harry Potter. Här kan du se i vilken ordning böckerna ska läsas och även en lista på kompletterande böcker i serien om Harry Potter. Vi listar också alla filmer om Harry Potter i korrekt ordning längst ner på sidan.

Harry Potter böcker i rätt ordning på svenska:

Harry Potter böcker i rätt ordning på engelska:

 • Harry Potter and the Philosopher’s Stone
 • Harry Potter and the Chamber of Secrets
 • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
 • Harry Potter and the Goblet of Fire
 • Harry Potter and the Order of the Phoenix
 • Harry Potter and the Half-Blood Prince
 • Harry Potter and the Deathly Hallows
 • Harry Potter and the Cursed Child

Kompletterande böcker:

Harry Potter illustrerad:


 

harry potter bokset

Köp det kompletta boksettet med Harry Potter. Böcker 1-7 ingår.

Harry Potter Bokset – Bok 1-7

Harry Potter och De vises sten (Del 1)

Harry Potter - De vises sten

 
 

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Första boken i serien om Harry Potter.
Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr!

 

Harry Potter och Hemligheternas kammare (Del 2)

Harry Potter och hemligheternas kammare

 
 

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Andra boken i serien om Harry Potter.
Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.
Men hur ska han stå ut med den nye, omåttligt mallige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle? De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwarteleven efter den andra. Är det Harrys största fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker – Harry Potter själv?

 

Harry Potter och Fången från Azkaban (Del 3)

Harry Potter och fången från Azkaban

 
 

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Tredje boken i serien om Harry Potter.
I tolv långa år har den ökända Sirius Black hållits fången på fortet Azkaban. Han är anklagad för att ha dödat tretton människor i samma förbannelse. Han anses vara den självklare efterträdaren till den onde Lord Voldemort.

 

Harry Potter och Den flammande bägaren (Del 4)

Harry Potter och den flammande bägaren

 
 

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Fjärde boken i serien om Harry Potter.
En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld – ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten.
Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp. Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren.

 

Harry Potter och Fenixorden (Del 5)

Harry Potter och fenixorden

 
 

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Femte boken i serien om Harry Potter.
Harry Potter har fått nog. Sommarlovet hos Dursleys har varit värre än någonsin. Hans bästa vänner verkar inte bry sig om honom, han har inte fått några nyheter från trollkarlsvärlden på hela sommaren och han riskerar dessutom att bli relegerad. När Harry väl återvänder till Hogwarts för sitt femte år är ingenting som det brukar vara, och den stora frågan är: När ska Lord Voldemort slå till igen?

 

Harry Potter och Halvblodsprinsen (Del 6)

Harry Potter och halvblodsprinsen

 
 

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Sjätte boken i serien om Harry Potter.
I Harry Potter och Halvblodsprinsen går Harry Potter i sjätte årskursen på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Han kastas rakt in i kampen mellan det onda och det goda.
Trollkarlsbefolkningen i England uppmanas vara på sin vakt och Dumbledore varnar för att Lord Voldemort är i färd med att värva anhängare för ett nytt försök att gripa makten. Ska Harry än en gång tvingas duellera med Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn?

 

Harry Potter och Dödsrelikerna (Del 7)

Harry Potter och dödsrelikerna

 
 

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Sjunde boken i serien om Harry Potter.
Det sista sommarlovet från Hogwarts är snart slut och Harry Potter väntar otåligt på Privet Drive. Medlemmar ur Fenixorden ska komma och hämta honom och föra honom till en säker plats, utan att Voldemort och hans anhängare får reda på vart han tar vägen. Men när han väl kommit i säkerhet – vad ska han göra då? Hur ska Harry kunna utföra den livsfarliga och omöjliga uppgiften som professor Dumbledore har gett honom?

 

Harry Potter och Det fördömda barnet (del 8)

Harry Potter och det fördömda barnet. Del ett och två

 
 

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)

Åttonde boken i serien om Harry Potter.

 

Det har alltid varit svårt att vara Harry Potter, och det är inte mycket enklare nu när han är en överarbetad anställd på Trolldomsministeriet, make och pappa till tre skolbarn.

Medan Harry brottas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint, måste hans son Albus slåss mot ett arv han aldrig velat ta del av. Det förflutna och nutiden smälter samman på ett olycksbådande sätt och både far och son blir medvetna om den obekväma sanningen: Ibland kommer mörkret från platser man inte väntat sig.


 

Övriga böcker om Harry Potter

Fantastic Beasts and Where to Find Them

 
 

Här köper du boken

Bokus Bookbeat (Ljudbok)

Boken beskriver alla magiska odjur som finns i böckerna om Harry Potter. Boken är också obligatorisk att läsa för alla förstaårsstudenter som studerar på Hogwarts.

 

Quidditch Through the Ages

Övriga böcker om Harry Potter

 
 

Här köper du boken

Bookbeat (Ljudbok)

Boken är perfekt för den som vill lära sig allt om spelet Quidditch. Du får lära dig hur man spelar spelet, vad alla olika kvastar gör och alla olika lag som finns.

 

The Tales of Beedle the Bard

Övriga böcker om Harry Potter

 

Harry Potter – A History of Magic

Övriga böcker om Harry Potter

 
 

Här köper du boken

Bookbeat (Ljudbok)

 

Harry Potter – A Journey Through A History of Magic

 

Övriga böcker om Harry Potter

 

Harry Potter och de vises sten – illustrerad

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat

Ny utgåva med fantastiska illustrationer – perfekt för högläsning.

Sexton år efter utgivningen av den första Harry Potter-boken i Sverige kommer nu en alldeles ny, genomillustrerad utgåva. Harry Potters fantastiska värld fångas mästerligt i Jim Kays makalösa bilder. Låt dig sugas in i en magisk upplevelse!

Böckerna om Harry Potter har sålt i hundratals miljoner exemplar världen över. Den föräldralöse pojken som visar sig vara en trollkarl tog världen med storm, och lämnade ingen oberörd. Böckerna har blivit klassiker, och fortsätter att förtrolla nya generationer läsare.

 

Harry Potter och hemligheternas kammare – illustrerad

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat

De illustrerade utgåvorna av J.K. Rowlings magiska klassiker är fulla av fantastiska färgillustrationer av Jim Kay, vinnare av Kate Greenaway-medaljen.

Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den omåttligt stroppige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle? De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwartseleven efter den andra. Är det Harrys fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker – Harry Potter själv?

 

Harry Potter och fången från Azkaban – illustrerad

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat

De fantastiska, och makalöst framgångsrika, böckerna om Harry Potter har sålt i hundratals miljoner exemplar världen över. Den föräldralöse pojken som visar sig vara en trollkarl tog världen med storm, och lämnade ingen oberörd. Böckerna har blivit klassiker, och de fortsätter att förtrolla nya generationer.

2015 inleddes det stora projektet med att illustrera de sju böckerna i fyrfärg. Och tisdagen den 3 oktober är det dags för bok nummer tre i serien; Harry Potter och Fången från Azkaban att komma ut i detta stora, generösa format med illustrationer av Jim Kay.

 

Harry Potter och den flammande bägaren – illustrerad

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat

En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld – ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten. Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: Tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp!

Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren.

De fantastiska, och makalöst framgångsrika böckerna om Harry Potter har sålt i över 500 miljoner exemplar världen över. Bara i Sverige har det sålts nästan 4 miljoner böcker. Den föräldralöse pojken som visar sig vara en trollkarl tog världen med storm, och lämnade ingen oberörd. Böckerna har blivit klassiker, och de fortsätter att förtrolla nya generationer.

2015 inleddes det stora projektet med att illustrera de sju böckerna i fyrfärg.

Harry Potter filmer i ordning:

 • Harry Potter och De vises sten
 • Harry Potter och Hemligheternas kammare
 • Harry Potter och Fången från Azkaban
 • Harry Potter och Den flammande bägaren
 • Harry Potter och Fenixorden
 • Harry Potter och Halvblodsprinsen
 • Harry Potter och Dödsrelikerna (Del 1)
 • Harry Potter och Dödsrelikerna (Del 2)
 
 

Här köper du filmerna

Adlibris

One comment

 1. Hej mitt namn är Karin. Jag tyckte att eran hemsida var väldigt dålig i med att när jag sökte på min bok så kom det inte upp något. Snälla fixa detta så att man kan hitta boken man söker på. Annars måste jag tyvärr anmäla er!!

  Mvh Karin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *