I den här ordningen läser du Jens Henrik Jensens serie Oxen

Här hittar du din nästa bok

I den här ordningen läser du Jens Henrik Jensens serie Oxen

Oxentrilogin handlar om Neils Oxen som är Danmarks mest prisdekorerade soldat någonsin. Serien har sålt i över 100 000 exemplar i Danmark och kommer att bli film under 2018.

Oxentrilogins böcker i rätt ordning:

  • De hängda hundarna (Del 1)
  • Mörkermännen (Del 2)
  • Den frusna elden (Del 3)

De hängda hundarna

Läsordning: Jens Henrik Jensens serie Oxen

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)
 
Danmarks mest prisdekorerade soldat någonsin, krigsveteranen Niels Oxen, lever tillsammans med sin hund i en källarlokal i nordvästra Köpenhamn. Han plågas av trauman och hankar sig fram genom att samla tomflaskor och äta matavfall från stormarknader. I hopp om att sluta fred med sina inre demoner flyttar han ut i landets största skog för att slå läger och leva ett enkelt liv. Men drömmen om fred förvandlas till en mardröm. Efter ett nattligt besök på ett medeltida slott i skogen misstänks han plötsligt för att ha dödat slottets herre, en före detta ambassadör och grundare av en inflytelserik orden. Den oortodoxa Margrethe Franck från underrättelsetjänsten får i uppdrag att leda utredningen, som snart visar sig bestå av en serie mystiska mord, tydligen bara har en sak gemensamt: Hängda hundar.
De hängda hundarna är första delen i Jens Henrik Jensens Oxentrilogi.

Mörkermännen

Läsordning: Jens Henrik Jensens serie Oxen

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)
 
Krigsveteranen Niels Oxen har flyttat från Köpenhamn. Nu bor och arbetar han under rumänsk identitet vid en avlägsen fiskodling på Jylland. Dold från omvärlden försöker han hantera sina minnen och trauman medan han lever i ständig beredskap. För han har en hemlighet som håller honom vid liv men som också kan döda honom. När en museichef mördas utlöses en lavin av våldsamma händelser, som även involverar Danmarks justitieminister. Några få skymtar en koppling till Oxen. En av dem är hans gamla partner, Margrethe Franck från Polisens underrättelsetjänst. Hon har letat förgäves efter Oxen i mer än ett år. När hon slutligen finner honom, förseglar hon hans öde.

Den frusna elden

Läsordning: Jens Henrik Jensens serie Oxen

Här köper du boken

Bokus Adlibris Bookbeat (Ljudbok)
 
Den danske krigsveteranen Niels Oxen tros ha dött under en olycka till sjöss. Han har dock mirakulöst överlevt och försöker komma tillbaka till livet på en liten ö i den svenska skärgården. När ledarna i det hemliga maktnätverket Danehof upptäcker att deras försök att eliminera Oxen har misslyckats inleder de en jakt för att döda honom. Oxen vet att han inte kan vända sig till polisen, om de upptäcker att han lever kommer han att ställas inför rätta anklagad för ett mord som han inte har begått. Så Oxen beslutar sig för att själv hitta de skyldiga. Om han misslyckas är han dömd för alltid utan chans att återse sin son. Inför en i det närmaste omöjlig uppgift kontaktar han sin tidigare partner från PET, Margrethe Franck, som är avskedad och jobbar som hotellstäderska. Tillsammans tar de upp kampen mot Danehof. En kamp som tidigare haft dödliga konsekvenser. De kan bara få sina liv tillbaka genom att besegra Mörkermännen. Men hur bekämpar man en osynlig fiende?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *