I den här ordningen läser du Jo Nesbøs böcker om Harry Hole

Jo Nesbøs böcker om Harry hole i rätt ordning på svenska:

Jo Nesbøs böcker i rätt ordning på norska:

Flaggermusmannen
Kakerlakkene
Rødstrupe
Sorgenfri
Marekors
Frelseren
Snømannen
Panserhjerte
Gjenferd
Politi
Tørst

 

Fladdermusmannen

Jo Nesbøs - Fladdermusmannen

Första boken i serien om Harry Hole
En ung kvinna från Norge hittas brutalt mördad i Australien. Kommissarie Harry Hole flyger till Sydney och inser snart att han jagar en seriemördare. Tillsammans med sin australiensiska kollega, aboriginen Andrew Kensington, infiltrerar han stadens undre värld. Spåren leder honom till knarkkungar och clowner och mystiska boxare – och samtidigt tyder mycket på att mordet har kopplingar till urbefolkningen och dess fängslande legender.

 

Kackerlackorna

Uppföljaren till Fladdermusmannen
En nära vän till Norges statsminister knivhuggs till döds på ett sjaskigt motell i Thailand. I ambassadörens portfölj påträffas bilder på nakna pojkar. För att undvika en politisk skandal skickas kommissarie Harry Hole till Bangkok, där han i hemlighet ska hjälpa utrikesdepartementet att hantera mordet. Men Harry Hole är ingen diplomat. Hans allt annat än försiktiga metoder kommer väl till pass när han inser att hans landsmän försöker hindra sanningen från att komma fram.

 

Rödhake

Uppföljaren till Rödhake
Harry Hole misstänker att en nynazistisk ledare med kodnamnet Prinsen arbetar inom Oslopolisen. Under utredningen får ett offer halsen uppskuren och ett annat skjuts på nära håll med ett gevär. Harry Hole konfronteras med en grupp från sitt lands mörka förflutna: de norrmän som krigade på Hitlers sida under andra världskriget. Och mördaren är inte klar med sin blodiga vendetta – näst på tur står en medlem ur kungafamiljen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *